BEFEJEZŐDÖTT A DORSUM ZRT. ÁLTAL MEGVALÓSÍTOTT 2020-1.1.2-PIACI KFI KÓDSZÁMÚ, „PIACVEZÉRELT KUTATÁS-FEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS PROJEKTEK TÁMOGATÁSA” PROJEKTJE.

A projekt azonosítószáma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00194

A „PIACVEZÉRELT KUTATÁS-FEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS PROJEKTEK TÁMOGATÁSA” projektet a Dorsum Zrt. kiemelkedő sikerrel zárta.

A MiCA szabályozás (Markets in Crypto Assets Regulation) 2024 második felétől lehetővé teszi az EU területén működő pénzügyi szolgáltatóknak, hogy a kriptodevizákba való befektetést szabályozott módon biztosítsák az ügyfeleiknek. Ez a szabályozás azért is nagyon jelentős, mert lehetővé teszi az utóbbi években tapasztalt befektetői érdeklődés kiszolgálását a szabályozott bankpiac szereplői által.

A kifejlesztett számlavezető és tranzakciós modulunk teljes egészében képes kiszolgálni ezt a működést, olyan módon, hogy azzal a pénzintézetek továbbra is meg tudnak felelni a pénzmosás elleni szabályozásnak.

A kifejlesztett kripto-befektetés modulunk mind a Clavis értékpapír számlavezető rendszert használó ügyfeleink számára, mind egyéb számlavezetési termékekkel integrálhatóan is elérhető. A megoldásunk teljes funkcionalitású mobil és web e-csatorna kiszolgálást is tartalmaz.

A fenti kripto-befektetési modulon túl kialakításra került a blokklánc alapú pénzügyi instrumentumok kibocsátását lehetővé tévő rendszerünk prototípusa. Itt a teljes pénzügyi piac működését újragondolva, blokklánc alapon alakítottunk ki egy a jelenleginél sokkal hatékonyabb értékpapír piac működési modellt és az azt kiszolgáló informatikai rendszereket. Rendszerünk egyesíti magában a felügyelt piac biztonságát és követhetőségét a publikus blokkláncok rugalmasságával.

Összességében kimondhatjuk, hogy a projektre kitűzött célokat a Dorsum Zrt. sikerrel érte el, aminek szükségességét és időszerűségét az is bizonyítja, hogy az újonnan elfogadott szabályozásoknak köszönhetően kiemelt az érdeklődés a blockchain alapú technológiák iránt a hagyományos pénzintézetekben is a kripto-kereskedéstől a tokenizált értékpapírkezelésig.

Kérdésed van?

Ha érdeklődsz megoldásink iránt, vedd fel velük a kapcsolatot az űrlap segítségével!