Részt vettünk az OMFIF európai Államadósságkezelő Központok fórumán

Ebben az évben lehetőségünk volt részt venni az OMFIF európai Államadósságkezelő Központok őszi találkozóján. Ez a független fórum a központi bankokban, a gazdaságpolitikában és a közfinanszírozásban tevékenykedők számára biztosít lehetőséget az eszmecserére. Az, hogy meghívást kaptunk, egyértelműen mutatja, hogy fontos szereplői vagyunk ennek a szektornak.

Már közel 20 éve támogatjuk a Magyar Államkincstár és Adósságkezelő Központot kiemelt informatikai szolgáltatójukként egy egyedi lakossági  államkötvény-értékesítési infrastruktúra kialakításában. Ennek eredményeként Magyarországon van jelenleg a világ legmagasabb arányú lakossági államkötvényeket tartalmazó adósságstruktúrája. És nem kérdés, hogy a jelenlegi makrogazdasági környezetben számos ország számára lesz érdekes ennek a története.

A fórumon Fischer Bálint, a Dorsum Üzletfejlesztési Igazgatója részt vett egy kerekasztal beszélgetésen is, ahol a kiskereskedelmi kormánykötvény-piac fejlesztéséről beszélgettek. A kerekasztal résztvevői voltak még: Marjan Divjak, a Szlovéniai Kincstár Igazgatója, Davide Iacovoni, az Olaszországi Gazdaság és Pénzügyi Minisztérium központi államadósság igazgatója, Samir Ismayilov, a Capital & Financial Markets Development Principal, EBRD és Kurali Zoltán is, a Magyar Államadósság-kezelő Központ vezérigazgatója.

,,Nagyon inspiráló élmény volt részt venni ezen a beszélgetésen. Olyan európai vezetőkkel találkozhattam, akik kulcsfontosságú és tapasztalt szereplők a kontinens államadósságának alakításában. Az ilyen szakmai találkozók különösen élvezetesek számomra, hiszen lehetőséget nyújtanak visszatérésni az eredeti, pénzügyi és befektetési szakmámhoz. Remélem, hogy Kurali Zoltánnal együtt értékes nézőpontokat sikerült bemutatnunk a globálisan sikeres lakossági államkötvény-ökoszisztéma kiépítésének tapasztalatairól. Köszönjük a konstruktív beszélgetést, és külön köszönet Christopher Garnettnek a kiváló moderálásért! – mondta Bálint Fischer az esemény után.

Kérdésed van?

Ha érdeklődsz megoldásink iránt, vedd fel velük a kapcsolatot az űrlap segítségével!