Kriptók, MiCA, blockchain és tokenizált értékpapírok – közös portfolio.hu interjú az MBH Bankkal

Kriptók, MiCA, blockchain és tokenizált értékpapírok – Fischer Bálint, a Dorsum üzletfejlesztési igazgatója és Pereczes János, az MBH Bank ügyvezető igazgatója beszélgetett a portfolio.hu újságírójával.

,,Az MBH Bank egy dedikált stratégiát hozott létre a blockchain technológiában rejlő lehetőségek kiaknázására, ugyanis eljöhet a pillanat, amikor a blockchain mainstreammé válik és ahhoz hasonló áttörést ér el, mint a generatív AI technológia a chatGPT-vel árulta el lapunknak Pereczes János, az MBH Bank ügyvezető igazgatója. Ma éppen azok járnak élen a blockchain technológia felhasználási módjainak kutatásában, akiknek a piacait elsőként forgathatják fel, az előre menekülés az egyetlen jól müködő stratégia. ,,Szembe kell néznie a bankoknak azzal, hogy a blockchain technológiával és ezen belül is főleg a kriptoeszközökkel szembeni struccpolitika nem működik tovább” véli Fischer Bálint, a Dorsum üzletfejlesztési igazgatója.”

A teljes interjú a következő linken olvasható: https://www.portfolio.hu/uzlet/20230622/betor-a-blokklanc-a-bankokba-a-struccpolitika-tobbe-nem-mukodik-623164

Kép: portfolio.hu, Stiller Ákos

Kérdésed van?

Ha érdeklődsz megoldásaink iránt, vedd fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével!