Bevonzani és megtartani az ügyfeleket (3. rész) – Így szerezhetőek új ügyfelek

Blogsorozatunk előző részében arról beszéltünk, hogy hogyan lehet megtartani az ügyfeleket a vagyonkezelésben. Most azonban az újak megnyerésére irányuló hatékony stratégiák kialakítására összpontosítunk, ami az egyik legnagyobb kihívást jelentő feladat a versenypiacon. Két, néha egymást átfedő perspektívából (keresőmotor és felhasználó) végigkísérjük, hogy hogyan lehet a potenciális ügyfeleket bevonzani és végül megszerezni.

A kérdés tehát a következő: Hogyan vonzzuk be a potenciális ügyfeleket?

Amint azt már az előző is említettük, a digitalizáció kulcsfontosságú tényező, ha versenyképesek akarunk maradni, és be akarunk fektetni cégünk jövőjébe. Manapság a legtöbb ember az internetet használja a pénzügyi szolgáltatók felkutatására és kiválasztására, ezért elengedhetetlen, hogy egy erőteljes online jelenlétet építsünk ki, hogy szolgáltatásainkat vonzóvá tegyük számukra.

Az online jelenlét kialakításáról egy egész blogsorozatot tudnánk írni, így anélkül, hogy túlságosan részletekbe bocsátkoznánk, itt van néhány alapvető szempont, amit érdemes figyelembe venni. Ha online jelenlétről van szó, akkor az egyik legfontosabb egy olyan weboldal létrehozása, amely megragadja a látogatót.

Az első javaslatunk a keresőoptimalizálásnak (SEO) való megfelelés. A SEO a weboldalak keresőmotorokban való organikus megjelenésének javítására irányuló folyamat. A keresőoptimalizálás során a nem fizetett, azaz az organikus keresési eredményekre összpontosítunk, amelyek rangsorolási algoritmusa e 3 szempontra alapul:

  • Technikai SEO – Mennyire optimalizált a weboldalad felépítése a keresőmotorok számára? Mennyire hatékonyan tudja a keresőmotor indexálni azt?
  • On-site SEO – Mennyire optimalizált az aktuális kulcsszóra, és mennyire releváns a tartalma?
  • Off-site SEO – Mennyire hiteles mások szemében? Hányan hivatkoznak az oldaladra, mint hiteles forrásra?

A SEO szervezési feltételeit és algoritmusait folyamatosan frissítik, ezért érdemes követni a legfrissebb verziót, amennyiben az organikus keresési találatok élére szeretnél kerülni, hiszen ez a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze, főként költséghatékonysága miatt. Itt felmerülhet a kérdés, hogy miért szükséges a legelső helyre pályázni, s miért nem elegendő megcélozni a találati lista második vagy harmadik helyét, vagy akár csupán az első találati oldalt. Nos, nem véletlenül ekkora a verseny az első helyért, ugyanis ez kecsegtet messze a legtöbb kattintással, sőt, az összes kattintás 27,6%-át zsebeli be egy 2022-es Backlinko kutatás szerint.

Természetesen a SEO-megfelelés csak egy módja az online látogatók bevonzásának. Az aktív közösségi médiajelenlét vagy a hirdetések szintén elvezethetik a potenciális ügyfeleket a weboldalunkra.

Hogyan érhetjük el, hogy a weboldalunkon maradjanak?

Ha őszinték akarunk lenni, a SEO megfelelés egy szükséges, de nem elégséges feltétele a piaci sikernek. Ahhoz, hogy képes legyél jó benyomást kelteni, a potenciális ügyfelek helyébe kell képzelned magad, majd fel kell tenned a megfelelő kérdéseket. Mi az, ami fontos számukra, és mi az, ami megragadja és arra készteti őket, hogy az oldaladon maradjanak az ügyféllé válási folyamat legvégéig? Funkcionalitás szempontjából a SEO többnyire lefedi az ügyfelek igényeit, de vannak más szempontok is, amelyeket az algoritmusok egyszerűen nem . Egy jó dizájn például lehet, hiszen ez az első, ami megragadja a látogatók figyelmét. Íme néhány tipp, amelyek segítségével tovább javíthatod az ügyfelek elérését:

  • Dizájn – Egy tetszetős weboldal, amely magával ragadó tervezési elemekkel, például kiváló minőségű képekkel, videókkal és interaktív funkciókkal rendelkezik, megragadhatja a látogatók figyelmét, és hosszabb tartózkodásra ösztönözheti őket.
  • Hozzáadott érték – Kulcsfontosságú tényező, hogy kommunikáld a a közönséged felé. Mi az a szolgáltatás, amit csak te nyújtasz, vagy te nyújtod a legjobban a piacon?
  • Releváns és minőségi tartalom – Az ügyfelek olyan tartalmakat keresnek, amelyek értéket nyújtanak számukra. Egy weboldal, amely informatív és oktatási tartalmakat kínál vagyonkezeléssel kapcsolatos témákban, amelyek a pénzügyi aggályaikra és érdekeikre vonatkoznak, feltehetőleg le tudja kötni őket.
  • Felhasználóbarát élmény – Egy olyan weboldal, amely felhasználóbarát élményt nyújt, gyors betöltési idővel és válaszkészséggel, pozitív benyomást kelthet, és fenntartja az érdeklődést.
  • Bónusz: Chatbotok – Az AI chatbotok egyre népszerűbbek, és különösen nagy figyelmet kapnak a vagyonkezelők körében. Az AI-technológiák végtelen lehetőséggel és számos hasznos tulajdonsággal rendelkeznek, mint például az erőforrás-takarékosság és a folyamatos elérhetőség az ügyfelek számára. Ha valaki úgy dönt, hogy befektet egy ilyen technológiába, könnyedén előnyre tehet szert a versenytársakkal szemben.

Hogyan lehet a potenciális ügyfeleket ügyféllé változtatni?

És végre elérkeztünk a legfontosabb kérdéshez mind közül! Miért akarjuk, hogy a látogatók felkeressék a weboldalunkat? Természetesen azért, mert azt akarjuk, hogy a mi ügyfeleink legyenek.

A Dorsumnál úgy gondoljuk, hogy az online onboarding az egyik legfontosabb lépés az ügyfélszerzési folyamatban. Tegyük fel, hogy valaki rátalált a weboldaladra, és lenyűgözte a dizájnod és a funkcionális megoldásaid. De mi teheti szinte azonnal hivatalos ügyféllé? A válaszunk: egy end-to-end onboarding folyamat, ami azt jelenti, hogy azonnal számlát nyithat és elkezdhet befektetni anélkül, hogy be kellene mennie egy bankfiókba. Ennek a funkciónak számos előnye van, íme néhány példa:

Először is, az online onboarding biztonságos platformot biztosíthat az érzékeny információk – például a pénzügyi adatok és a személyes azonosító adatok – kezeléséhez. Ez segíthet megvédeni az ügyfelek magánéletét, és megakadályozhatja, hogy csalás áldozataivá váljanak.

A látogatók számára kényelmes, ha csak otthonról töltik ki a ,,papírmunkát”, hiszen biometrikus hitelesítéssel aláírhatják a dokumentumokat.

Kérdésed van?

Ha érdeklődsz megoldásink iránt, vedd fel velük a kapcsolatot az űrlap segítségével!