A nők új nézőpontokat hoznak az informatikába – A Dorsum csatlakozott a Fintech Sparks „Women in Finance” kezdeményezéséhez

Mint minden informatikai cég, a Dorsum is folyamatosan küzd azzal a sztereotípiával, hogy ez “fiús” munka, ami nem lányoknak való. Sajnos ez az előítélet szinte önbeteljesítővé vált, hiszen rengeteg rátermett fiatal nőben fel sem merült az informatika, mint karrierlehetőség. Szerencsére lassan, de biztosan érezhető a fejlődés: cégünknél Nádoryné Viga Ilona (értékpapír szolgáltatások igazgató) személyes céljának érzi, hogy minél több női kolléga kerüljön előtérbe a cégen belül vezetői pozíciókban is. Kolléganőink az ügyfelekkel való kapcsolattartásban is élen járnak.

A HR osztályunk komoly erőforrásokat fektet abba, hogy vonzó munkahely legyen a Dorsum a női érdeklődőknek, szakmai területtől függetlenül. Családbarát
kezdeményezéseink közül a rugalmas munkaidőt emelnénk ki, mint megkülönböztető faktor. Kollégáinknak mindig biztosítunk lehetőséget arra, hogy a gyermekorvosi látogatásokat, iskolai ünnepségeket, stb. zökkenőmentesen beilleszthessék a napirendjükbe. A Dorsumnál dolgozó kismamák számára biztosítjuk a részmunkaidős foglalkoztatást, és lehetőség szerint a korábbi pozíciójukat is.

A több éves tudatos munkának és építkezésnek is az eredménye, hogy a Dorsum managementjében mára négy női tag van. A női vonal érvényesülését legjobban cégünk új CEO-ja, Mészáros Mariann kinevezése jelzi, aki a Deutsche Telekom IT Solutions-től érkezett hozzánk, több évtizedes üzleti, valamint HR igazgatói múlttal. Meggyőződésünk, hogy női management tagok olyan szakmai és szervezeti nézőpontokat tudnak behozni a Dorsum működésébe, amelyek elengedhetetlenek a következő szintlépésünkhöz.

A Fintech Sparks „Women in Finance” kiadványa itt olvasható teljes terjedelmében.

Kérdésed van?

Ha érdeklődsz megoldásink iránt, vedd fel velük a kapcsolatot az űrlap segítségével!