Sikeresen zárult a DORSUM Zrt. kelet-közép-európai export tevékenységének erősítése, lengyelországi szakkiállításokon való részvétellel pályázata- KKM/7438-2/2020/Adm.

kkm-dorsum

A projekt azonosítószáma: KKM/7438-2/2020/Adm.

A támogatás összege: 4 000 000 Ft

A támogatás intenzitása: 60%

A projekt befejezésének dátuma: 2021.12.31

 

1996-os megalakulása óta a Dorsum Zrt. a közép-kelet-európai régió egyik vezető innovatív befektetési szoftver szállítójává vált. Az elmúlt több mint 20 év során a néhány emberből álló csapat egy több mint 250 alkalmazottal rendelkező vállalattá nőtt, köztük egy tapasztalt projektcsapattal, amely az integrált informatikai megoldások megvalósításáért felelős. A budapesti székhely és a miskolci iroda mellett Romániában és Bulgáriában is leányvállalat működik.

A projekt rövid leírása: A Dorsum Zrt. vissza nem térítendő támogatást nyert az „Exportfejlesztési pályázati program” című felhívás keretében „A DORSUM Zrt. kelet-közép-európai export tevékenységének erősítése, lengyelországi szakkiállításokon való részvétellel” című projektjükkel.

A projektet a Dorsum Zrt. sikeresen végrehajtotta, és a terveknek megfelelően 2021. december 31-én lezárta.

A projekt célja: A projekt keretében a Wealth Management szoftver termékcsaládunk négy elemének kelet-közép-európai régióban történő további értékesítését tűztök ki célul, melynek elengedhetetlen része a külföldi konferenciákon való részvétel. Kelet-Közép-Európa fontos és dinamikusan fejlődő piac, ezen belül Lengyelország az egyik kiemelt export célpiacunk, mivel az ország az EU hatodik legnagyobb gazdasági, banki és privát banki piaca kiemelkedő méretű, viszont a teljes digitális kiszolgálásra a banki tanácsadóik még nem álltak át.

A projekt eredménye:

A vissza nem térítendő támogatás segítségével sikeresen tudtuk növelni piaci ismertségünket Lengyelországban. Új bankok képviselőivel tudtunk megismerkedni, illetve meglévő kapcsolatainkat is tovább tudtuk építeni, erősíteni. Több online és offline konferencián (Digital Finance Summit 2020, CFA Annual Conference 2020 online, EFMA Affluent and Private Banking webinar és a CFA Annual Conference 2021-es rendezvényén) is részt vettünk. Ezáltal sikeres tudtuk régiós ismertségünket is erősíteni és lengyel partneri kapcsolatainkat is elmélyíteni. A konferenciák közül kettő online formában valósult meg, a COVID-19 pandémia kitörése miatt, de szerencsére a lehetőségekhez mérten ezeken a rendezvényeken is sikerült új kapcsolatokat kiépíteni és a meglévőket erősíteni, valamint a Dorsum hírnevét öregbíteni. Szerencsére 2021 végére újra elindultak a személyes konferenciák is, így kollegainknak is újra lehetőségük volt személyesen találkozni potenciális ügyfeleinkkel és partnereinkkel. A pandémia évei alatt sajnos nehezebb volt a kapcsolattartás, érdeklődés-felkeltés, de szerencsére úgy tűnik magunk mögött hagyhatjuk ezt a nehezebb időszakot és most már újra személyesen tudjuk elmélyíteni a pályázat keretében kialakított kapcsolatokat.

A külföldi kiállításokon való részvétel egytől egyik azt a célt szolgálták, hogy új ügyfeleket szerezzünk a lengyel piacon, illetve, hogy a pipeline-ba is bekerüljenek új cégek. Ugyanis a mi piacunkon az új ügyfél megnyerése egy több évet átívelő folyamat, így mindig több évre előre szükséges az új potenciális ügyfeleket megszerezni, hogy a későbbiekben ezeket a potenciális lehetőségeket sikeres ügyfélszerzéssel tudjuk zárni.

Több számunkra eddig ismeretlen bankkal sikerült felvenni a kapcsolatot és elkezdeni kiépíteni egy potenciális együttműködés lehetőségét, illetve erősíteni a meglévő kapcsolatokat. A következő években várható ezeknek a beérése, és a sikerek elérése. Az elmúlt két évben két tenderben is részt vettünk, külföldi marketing tevékenységünknek köszönhetően, 2022-ben pedig ezeknek a számának a növekedésében bízunk, alapozva az elmúlt kétéves tevekénységünkre. 

 

A projektről bővebb információt a https://www.blog.dorsum.eu/#palyazatok

 

További információ kérhető:

Dorsum Zrt.

marketing@dorsum.eu

0614873030

 

 

 

Kérdésed van?

Ha érdeklődsz megoldásink iránt, vedd fel velük a kapcsolatot az űrlap segítségével!