Megkezdődött a Dorsum Wealth Management Termékcsalád angol piaci elvárásokhoz illeszkedő továbbfejlesztése című projektje – BAR-1.1.1-22-2022-00012

A kedvezményezett neve: DORSUM Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe: Dorsum Wealth Management Termékcsalád angol piaci elvárásokhoz illeszkedő továbbfejlesztése

A projekt azonosítószáma: BAR-1.1.1-22-2022-00012

A fejlesztés tárgya, célja: A projekt célja, a DORSUM Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság részére támogatás biztosítása azon negatív gazdasági hatások ellensúlyozására, amelyek az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történt kilépése nyomán szenvedett el.

A szerződött támogatás összege: 515 314 341 Ft

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A fejlesztés keretében a Wealth Management termékcsaládot kívánjuk továbbfejleszteni. A termékcsalád továbbfejlesztése során öt fontos üzleti területet kívánunk lefedni, ami hozzájárul ahhoz, hogy a termék a jövőben is nemzetközi szinten versenyképes megoldást jelentsen befektetési bankok és vagyonkezelők számára a digitális transzformáció során.

  1. Fenntarthatósági – társadalmi – vállalatirányítási (ESG) szempontok beépítési a befektetési folyamatba

A befektetési piacon az elmúlt évek egyik legfontosabb trendje az ESG befektetések térnyerése. Az ügyfelek számára az online portálba és a mobilos alkalmazásra olyan modult fejlesztünk, amely az ügyfél portfóliójának ESG elemzéséről, fenntarthatósági mutatóiról részletes kimutatást biztosít, illetve edukációs tartalommal kiegészítve motiválja az ügyfélkört arra, hogy a fenntarthatóbb befektetéseket válasszák.

  1. Self-service investment advisory

A technológiai fejlődés nyomán egyre inkább az önkiszolgálás irányába mozog az ügyfélkiszolgálási modell a befektetési szférában is. Az online portálba és a mobilos alkalmazásba (Wealth Portal) beépülő modulunk erre ad lehetőséget ügyfeleink ügyfeleinek – a befektetési folyamat során maguknak hozzák a döntéseket, azonban folyamatos segítséget kapnak a szoftveren keresztül. A megoldás egyedülálló lehetőséget biztosítana ügyfeleinknek, hiszen tradicionális bankok között ilyen kifejlettségű, vegyes kiszolgálási és tanácsadási szoftver jelenleg nem elérhető.

  1. Wealth Management termékcsalád technológiai megújítás

Az elmúlt 5 év során több akkor alkalmazott technológiai megoldás az életciklusa végéhez ért, így a versenyképesség szempontjából főleg a termék megjelenítési (front) komponensei terén megújításra szorul. Ennek fő oka, hogy teljesítményben, skálázhatóságban, IT biztonságban és ügyfélélményben a 2022-ben modernebb technológiák olyan lehetőségeket rejtenek, ami a termék nemzetközi versenyképességét és értékesíthetőségét jelentősen növeli.

  1. Cloud-based SaaS üzleti működés

A Wealth Management termékcsalád termékei jelenleg elsősorban ügyfélnél telepített modellben működnek. Ez jelentős költségekkel jár, így a kisebb szereplők számára nem elérhető üzleti modell. A Wealth Managment termékcsalád funkcionálisan fejlesztés után képes lenne lefedni ezen kisebb szolgáltatók igényeit is, amikből a fejlett tőkepiacokon több ezer szereplő van. A felhőalapú üzleti modell kialakításának eredményeképpen egy teljesen sztenderdizált termék jön létre, ami előfizetéses modellben alacsony költségszint mellett igénybevehető hosszas implementációs és telepítési munkák nélkül is. Ezzel az üzleti modellbéli váltással a célpiacaink nagy mértékben bővülnének, mely számos új ügyfélt eredményezne.

  1. Kiberbiztonsági eszközcsomag

A kiberbiztonság az elmúlt években előtérbe került, így a javasolt fejlesztések része az elkészült tartalom kiberbiztonsági fejlesztése is.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.03.31.

 

 

Kérdésed van?

Ha érdeklődsz megoldásink iránt, vedd fel velük a kapcsolatot az űrlap segítségével!