A Dorsum is részt vett a magyar Blockchain Koalíció létrehozásában

blockchain coalition

2022. március 8-án, hivatalosan is megalakult a Blockchain Koalíció. A szakmai csoportot az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Adatgazdasági Tudásközpont hívták életre. Az alapítók szerint a blockchain technológia jelentőségének növekedése szükségessé teszi a hazai szereplők összefogását

Az alapítók között megtalálhatók a közszféra szereplői, a felsőoktatás és a tudományos szféra intézményei, szakmai szervezetek és vállalkozások is. Az alakuló ülésen az elnöki feladatok ellátásával Vágujhelyi Ferencet, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnökét bízták meg. Az elnökség tagjai Balogh Bálint, a Magyar Nemzeti Bank fenntartható pénzügyekért és felügyeleti koordinációért felelős igazgatója, Erényi István, az ITM szakpolitikai tanácsadója, Fischer Bálint, a Dorsum Zrt. Üzletfejlesztési igazgatója, Kalocsai Kornél, a Blockchain Magyarország Egyesület elnöke, Dr. Karlócai Balázs az Idomsoft Zrt. vezérigazgatója, Pataricza András, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyetemi tanára és Suppan Márton, a Peak Financial Services vezérigazgatója.

Az elsődleges cél a blockchain technológia nemzetgazdasági szerepének növelése, valamint a jó gyakorlatok átadása lesz. Az alapítók szerint a koalíció elősegítheti, hogy Magyarország nemzetközi szinten is markáns szerepet töltsön be a blockchain technológia adaptálásában. Ennek megfelelően prioritást élvez majd a kutatás-fejlesztés, valamint a szolgáltatásfejlesztés támogatása. A technológia relevanciáját az adja, hogy segítségével határokon átnyúló, autonóm rendszerek alkothatók meg. Az alapítók szerint a technológia fejlesztése továbbá releváns szuverenitási, szabályozási és kockázati kérdésekben is.

 

 

Kérdésed van?

Ha érdeklődsz megoldásink iránt, vedd fel velük a kapcsolatot az űrlap segítségével!