A DORSUM TAGJA LETT MAGYARORSZÁG KIEMELT EXPORTŐR PARTNERSÉGI PROGRAMJÁNAK

kepp-blog-1

Nyitott és exportorientált gazdaság lévén Magyarországon az egyik legmagasabb a GDP-arányos export a világon, 83,3 százalékkal. A Külgazdasági és Külügyminisztérium a külföldön működő cégek sikereinek építése és továbbfejlesztése érdekében, továbbá ezen kiemelt exportáló vállalatok közötti együttműködés elmélyítésére, valamint a nemzetközileg elismert magyar székhelyű multinacionális vállalatcsoportok létrehozásának támogatására hozte létre a Kiemelt Exportőr Partnerségi Programot.

A Program tagjai az ágazatok széles skáláját képviselik, többek között a mezőgazdaságot, az élelmiszergyártást, az informatikát, az elektronikai ipart és az orvosipart. A hagyomány és az innováció, a minőségi alapanyagok és az élvonalbeli megoldások egyedülálló keverékét testesítik meg.

Ahogy a Program neve is sugallja, a tag vállalatok kiemelkedő minőségű termékeik, szolgáltatásaik és tapasztalataik miatt kerültek kiválasztásra, valamint azért, mert innovatív és ambiciózus vállalkozásként szolgáltatnak rendkívül versenyképes termékeket. Valamennyi cég magyar tulajdonú és termékeit az EU-n kívülre is szállítja.

Az exportképes magyar cégeknek ez a csoportja a külföldi piacokon való terjeszkedésben és a hálózatok bővítésében megtestesíti a kreativitást, a találékonyságot, a hagyománytisztelet és a vállalkozói hozzáállást. A Program célja Magyarország hírnevének még további növelése a nemzetközi piacokon.

Meggyőződésünk, hogy a Dorsum ezen társaságok egyikeként példát mutathat, inspirációt és hasznos tapasztalatokat adhat más magyar vállalkozásoknak exporttevékenységük megalapozásához és bővítéséhez. A kiválasztott cégek közül a Dorsum az egyetlen, amely informatikai megoldásokat kínál, valamint az egyetlen cég a pénzügyi szektorban.

A Programnak köszönhetően találkozhattunk a világ magyar nagykövetségeinek valamennyi érintett képviselőjével, olyan személyes kapcsolatokat építettünk ki és erősítettünk meg, amelyek rövid és hosszú távon is segítik a vállalkozásfejlesztést. A nagykövetségek széleskörű és átfogó ismeretei számos módon támogathatják nemzetközi növekedésünket, például tájékoztatást nyújtanak a külföldi leányvállalatokkal kapcsolatos legjobb gyakorlatokról, kulturális különbségekről, piaci információkról és új üzleti lehetőségekről.

Nemzetközi hálózatunk szinte megduplázódott Joó István (Exportfejlesztésért felelős helyettes államtitkár) csapatának és kezdeményezésének köszönhetően. Hálásak vagyunk a támogatásukért, hiszen hamar kiderült, hogy a Program színfalai mögött dolgozók valóban elkötelezettek a tagok lehetőségeinek bővítése iránt, hogy új és értékes nemzetközi üzleti kapcsolatokat kiépítésében segédkezhessenek.

A Dorsum oldaláról üzletfejlesztési menedzserünk, Fáth Ádám kapcsolódott be a Program tevékenységébe, aki az alakuló ülésen bemutatkozó prezentációt is tartott. Ádám a taggá válásunk óta számos felkérést kapott a Dorsum megoldásainak több országban való bemutatására, így az együttműködésnek máris kezdjük látni az első gyümölcseit.

Meggyőződésünk, hogy jövőre egyre több lehetőségünk lesz nemzetközi jelenlétünk erősítésére a Kiemelt Exportőr Partnerségi Program segítségével.

Kérdésed van?

Ha érdeklődsz megoldásink iránt, vedd fel velük a kapcsolatot az űrlap segítségével!