WEALTH MANAGEMENT A FELHŐBEN – A LEGFONTOSABB TANULSÁGOK ELSŐ SAAS TERMÉKÜNK KAPCSÁN 5. RÉSZ

saas product dorsum

5. rész: Első SaaS megoldásunk élesben

Sorozatunk előző részei betekintést nyújtottak abba a folyamatba, mely során ügyfél oldali Software-as-a-Service mobil applikációnk egy ötletből valósággá, egy kész termékké vált. Félretettük 20 évig használt tradicionális implementációs modellünket, hogy pilot ügyfeleinkkel összefogva létrehozzunk egy új, a jövőben is hasznosítható implementációs formát. A folyamat nem volt zökkenőmentes, mivel a termék fejlesztése és a rendszer két ügyfélnél történő bevezetése párhuzamosan folyt, de összességében büszkén kijelenthetjük, hogy ügyfeleink megelégedettséggel nyugtázták a projektet.

Sikerült leküzdenünk minden szabályozási és jogi akadályt, létrehozva egy olyan standardizált szerződésmintát, mely a jövőben leegyszerűsíti a termék bevezetését hazai és külföldi ügyfeleknél egyaránt. Ez hatalmas előrelépés számunkra, hisz a jövőben szeretnénk ezt a terméket a térség több országában is értékesíteni. Pilot ügyfeleink felülkerekedtek a korábban említett, adatminőséggel kapcsolatos nehézségeken, így megkaptuk tőlük a teszt-fázis elstartolásához szükséges “csv” fájlokat. Miután elvégeztük a felhasználói elfogadási teszthez (User Acceptance Test, UAT) szükséges előkészületeket, az applikáció készen állt az ügyfeleink általi tesztelésre, mely során minden apró részlet finomhangolását is elvégeztük.

Az UAT indulásával végre ügyfeleinknek is lehetőségük nyílt saját mobiltelefonjaikon letesztelni az applikációt. Ez volt az első alkalom, hogy a saját arculatukkal, saját, napi szinten frissülő adataikkal, s minden egyéb kívánságukkal kiegészített terméket kapták a kezükbe. Sajnos a járványhelyzet miatt nem láthattuk személyesen a reakciójukat mikor először megnyitották az applikációt, de a kezdeti visszacsatolás határozottan pozitív volt. Az első kézből való élmény fényt derített néhány fennmaradó adat-szintű hibára is, melyeket az alaprendszerből kinyert adatexport-ok okozhattak. Ugyan a termék fő funkciója az, hogy a felhasználó számára egy áttekinthető összegzést mutasson a porfóliójáról, s megbízható, friss információt nyújtson annak teljesítményéről, ugyanakkor képes rávilágítani a legapróbb adathibára is. A tesztfázis célja végsősoron a forrásrendszerek adatexport-logikájának véglegesítése és minden egyéb fennmaradó hiba kiküszöbölése volt.

A tesztfázist sikerrel zártuk, s ezután az applikációt feltöltöttük a Google Play Áruházába és az Apple App Store-jába. Ahogyan az várható volt, mindkét tech óriás alaposan átvizsgál minden áruháznak benyújtott applikációt. Ez gyakorta egy igen hosszadalmas folyamatnak bizonyulhat, hisz ilyenkor a cégek munkatársai különböző mobiltelefon modelleken tesztelik az applikációt, így megbizonyosodva arról, hogy csak minőségi termékek kerülnek áruházaikba. Az ő jóváhagyásuk, melyet mi kiegészítettünk egy független szakértő által lefuttatott penetrációs teszttel, garancia a termék megbízhatóságára.

Mihelyt az applikáció megjelent az Apple és a Google áruházaiban, partnereink jelezhettek ügyfeleiknek erről az új lehetőségről. A termék bevezetésével járó munkánk itt lezárult, azonban ezzel megkezdődött az üzemeltetési és terméktámogatási fázis, mellyel biztosítani tudjuk, hogy a végfelhasználók pontos, naprakész információt kapnak portfóliójukról.

Mindeközben már újabb magyar ügyfelekkel tárgyalunk a termék bevezetésével kapcsolatban, valamint aktívan dolgozunk egy olyan stratégia kidolgozásán is, mely segítségével egy hasonló megoldás keretei közt a régió többi országába is eljuttathatjuk a terméket. Hisszük, hogy szolgáltatásunk és a hozzá társított SaaS modell egyre népszerűbb lesz, s egyre több pénzügyi intézet kívánja majd ügyfélélményét növelni egy korszerű mobil applikáció bevezetésével. Aki egy szolgáltatási modellben és egy gyorsan piacra vihető rendszer bevezetésben gondolkodik, az szerintünk a SaaS modellt fogja választani a hagyományos implementációs formákkal szemben.

Ezzel “Wealth Management a Felhőben” blog-sorozatunk végéhez értünkKöszönjük, hogy velünk tartottak, reméljük írásainkkal betekintést tudtunk nyújtani ebbe a megpróbáltatásokkal teli folyamatba. Mi, mint vállalat rengeteget tanultuk ezalatt az időszak alatt is, s állunk elébe minden lehetőségnek és kihívásnak, amit a jövő hozhat.

Kattints ide és próbáld ki elkészült termékünket vagy kérj élő bemutatót!

Kérdésed van?

Ha érdeklődsz megoldásink iránt, vedd fel velük a kapcsolatot az űrlap segítségével!